Kyberhäiriöiden hallinta – Käsikirja terveydenhuollon toimijoille

Käsikirjan tarkoitus on auttaa suomalaisia terveydenhuollon organisaatioita kehittämään kyberhäiriöiden hallinnan prosessejaan ja toimintaohjeitaan, jotta voidaan varmistaa yhteiskunnan kannalta kriittisen terveydenhuollon toiminnan jatkuvuus myös kyberhyökkäysten tapahtuessa. Käsikirja liittyy kiinteästi koronakriisin aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseen kyberhäiriöiden hallinnassa. Käsikirjan sisältämät prosessit, ohjeet ja tarkistuslistat on esitetty helposti käytäntöön vietävässä muodossa. Tekniset asiasisällöt ja termit on selitetty lukijalle. Käsikirjan kohderyhmänä on kaikki terveydenhuollon toimijat, mutta erityisesti eri kokoisten terveydenhuollon organisaatioiden kyber- ja digiturvallisuudesta päättävät tahot sekä kyber- ja digiturvallisuudesta vastaavat työntekijät.

Lataa käsikirja tästä:Kyberhäiriöiden hallinta – Käsikirja terveydenhuollon toimijoille

Kirjoittajat

Vesa Vertainen, Elina Suni, Marko Vatanen, Jari Hautamäki, Tuukka Laava ja Juha Piispanen. Kuvitus: Valtteri Mäntylä-Blå ja Heli Sutinen. Taitto: Heli Sutinen.

Kiitokset

Käsikirja on Business Finlandin rahoittaman Kyberpoikkeamienhallinnan prosessit ja toimintaohjeet terveydenhuollon ympäristöissä – projektin tulos. Projektin toteuttajana toimi Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-instituutti / JYVSECTEC kyberturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutuskeskus.

Erityiskiitos projektin virallisille yhteistyökumppaneille, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus, Huoltovarmuuskeskus ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekä muille yhteistyötahoille kuten Healthcare Cyber Range (HCCR) -hanke, Kyber-Terveys-hanke, Telia, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Elina Suni

etunimi.sukunimi@jamk.fi

puh. +358406495054

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, IT-instituutti

Share: